Jenny Gunnarsson

31/7-09 - Stugan!

Kategori: 2009

Lena och Kjell kom förbi förut och bjöd ut oss på sjön imorgon! Så, imorgon ska vi gå upp skapligt och åka ut till Karlholm, där vi blir upphämtade av dem i deras båt! Vi tänkte stanna nånstans och äta lax också!

Sen sover vi kvar i stugan över natten och åker hem ganska skapligt. Det blir med andra ord inget Månkarbo för mig imorgon, och även tomt här på bloggen. Tänkte dock ta med mig kameran, så det kanske blir lite bilder här på söndag!

Ha en bra helg!
Puss och kram!

31/7-09 - Friss friss!

Kategori: 2009

Ibland är det riktigt kul att leka frisör! Speciellt när det blir jättefint!

Snart kommer nog mamma hem, då ska vi åka och handla och sen eventuellt grilla min kära fläskfilé! Ikväll ska vi gå över till grannarna och lämna en liten present!

Och jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska med till Månkarbo imorgon kväll. Får se i morgon helt enkelt!

Nu ska jag färga en snutt av mitt eget hår och se vad fasiken det blir av det. Bra hoppas jag!
Puss och kram!

31/7-09 - Morgonpromenad!

Kategori: 2009

Vilken härlig morgon det har varit! Tyvärr så missade Åsa tåget hem, så det blev en promenix utan henne. Men, jag gick iallafall 40 minuter och sedan svängde jag förbi kiosken och var där med Åsa i ca en och en halv timme! Så roligt att träffa kvinnan igen! Jag fick lunch! TACK!

På vägen hem så både gick jag och joggade lite. Fy tusan vad min kondition är obefintlig! Måste jobba på den... Fick dessutom lite blåsor på hälarna. Måste verkligen köpa nya skor. Mina är typ 4-5 år gamla. Det håller inte!

Gav mig på att ligga ute i bikinin en stund men solen gick i moln hela tiden.. Så jag gav upp och gick in och duschade istället.

Nu väntar jag på att Torsten ska komma hit, och lite senare kommer Eva.

Ikväll ska jag få äta fläskfilé! Två månader sedan sist!
Puss och kram!

30/7-09 - Underbar tårta!

Kategori: 2009

Okej, det här är mitt sjätte inlägg för idag. Efter detta får det fasen vara nog!

Har iallafall kommit hem ifrån mosters place, där det bjöds på underbart god tårta! Marrängtårta med blåbär och hallon i, mumsfilibabba! Fick mina Converse All Star skor sålda också. Dem satt perfekt på moster och jag blev 200 kr rikare!


Jag skrev i min kalender imorse att jag skulle träna idag, men det har inte blivit av. Har haft lite att göra på rummet med all rensning och fix i garderoben och så. Btw så har jag nu kommit på att jag har en jävla massa kläder, men inte ett skit av det vill jag ta på mig... Men, iallafall, imorgon blir det till att gå upp ännu tidigare än idag! Jag har nämligen en date med Åsa! Vi ska ta en morgonpromenad!

Senare under dagen imorgon tänkte jag även ställa mig ett tag på Orbitreken. Var ju över två månader sedan man stod på den..

Nu ska jag lägga in det sista av kläderna i garderoden, och sedan tänkte jag faktiskt lägga mig och sova.

Puss och kram!

30/-09 - Mosters födelsedag!

Kategori: 2009

Man har ju minne som en guldfisk.. Min bästaste moster fyller ju år idag! Grattis!

Så snart blir det tårta!

Puss och kram!

30/7-09 - Man borde rensa oftare!

Kategori: 2009

Det är kul att rensa ut bland sina saker ibland, och speciellt när man hittar grejjer man har glömt att man har!

Titta vilka fynd jag gjorde!




Moster, du lär ju känna igen vilka saker som är dina? ;-)

Puss och kram!

30/7-09 - Till Marie!

Kategori: 2009

Titta Marie vad jag hittade!




Och jag kommer till och med ihåg hur man gör!!!

Puss och kram!

30/9-09 - Dags nu..

Kategori: 2009


Dags och ta tag i det här nu...

Puss och kram!

30/9-09 - Torsdag!

Kategori: 2009

Idag ställde jag klockan på halv 9! Duktig va?! Jag måste verkligen vända på dygnet nu när jag är hemma igen. Har sovit alldeles för länge medan jag har varit borta!

Nu har Evelina varit här! Lycka till i helgen bruden! Det kommer gå skitbra!

Tänkte nu ta tag i mitt förbenade rum och gå igenom lite kartonger och sådär... Lite kul igår när jag packade upp lite saker ur väskan. Tog parfymen och gick in på mitt gamla rum och tänkte ställa den på hyllan där jag har mina parfymer. Sen kom jag på att det är ju inte mitt rum längre.. Stackars mig! Något måste göras och det snart!

Imorse åt jag frukost bestående av keso och avokado på hårdmacka. Det har jag saknat!

Btw så köpte jag en godispåse igår bara för att liksom. Men, det var inte alls så gott som jag hade föreställt mig att det skulle vara.. Har typ halva påsen kvar och funderar starkt på att ge den till brorsan.


Puss och kram!

29/7-09 - På hemmaplan!

Kategori: 2009

Nu har jag varit hemma i sisodär 4 timmar. And I like it alot! Dock har jag nu bytt rum med min bror, och bor nu återigen i ett blått rum. Men, det ska lösas snart! I've got big plans! :)

Resan hem gick superbra. Fick vänta en liten stund i London för att det var så mycket flygplan före oss, men till slut kom vi iväg. Flygningen tog bara två timmar eftersom vi hade medvind!

På Arlanda blev det tårar kan jag lova! Det var så härligt att träffa mamma och pappa igen och krama om de ordentligt! När vi rullade in i Tierp så svängde vi in till Preem och hälsade pa moster också, och då blev det ytterligare några tårar. Och sen gick vi in och handlade på Ica, och vem står där om inte världens bästa Frida! Så det blev lite tårar igen, och ett högt glädjetjut! Kramade också om Jossan (som jobbar där i sommar) som jag inte har sett på år och dar känns det som. 14:e blir det utgång!

Har inte packat upp hela väskan än, men vadå, jag har tid så det räcker! Dock börjar kunderna rulla in redan. Imorgon klockan 10 kommer Evelina hit och blir klippt!

Så, nu vet ni att jag lever. Och ni ska veta hur svårt det var att skriva det här inlägget med å, ä och ö!! Så jag ber om ursäkta om det finns några felplacerade a:n och o:n!

Puss och kram!

28/7-09 - Nu ar det nara.

Kategori: 2009

Inte langt kvar nu.

Och jag ser valdigt mycket fram emot att fa komma hem. Det blir de sista tva manaderna i Sverige pa vad jag tror kommer vara en lang tid! Darfor ska jag ta vara pa dessa tva manader valdigt bra.


Det enda som fattas ar att min alskling inte foljer med mig hem. Men, har man arbete pa g, sa har man. Vi har klarat att vara ifran varandra lange innan, och jag tror inte de har tva manaderna blir nagot problem. 

I love you so much, and you know it, my baby!

Sista inlagget harifran London for den har gangen. Jag kommer sakerligen tillbaka!

See you in Sweden!
Puss och kram!

28/7-09 - Sista dagen.

Kategori: 2009

Idag ar det min sista dag har i London. Hittills idag jag suttit ute en stund i solen och atit supergod lunch.

Imorgon lamnar vi huset vid 10. Planet hem gar 13.50 lokal tid. Hoppas jag kommer hem som jag ska den har gangen!

Puss och kram!

27/7-09 - Packat.

Kategori: 2009

Nu pa eftermiddagen var jag och Rafael in till centrum och kollade lite en snabbis. Han skulle kopa linsvatska och lite annat. I Ilford (lite langre bort fran Forest Gate dar de bor) var vi in pa Debenhams, och dar kopte jag ett fint armband. Bild kommer en annan dag, jag har namligen packat ner kameran!

Som sagt, jag har nu packat ner nastan allting i resvaskan, och allt far plats!! Nagot stolt!

Om exakt tva dygn har jag landat och ar pa vag hem fram Arlanda. Jag ser fram emot det. Dock har det inte slagit mig forran nu pa slutet att jag inte kommer traffa Rafael pa ytterligare tva manader igen...


Nu ska vi kolla pa Valkyria!

Puss och kram!

26/7-09 - Bilder ifran gardagen!

Kategori: 2009

Har ar bilderna fran igar!


Utsikt fran varan bank!



Vi korde pa en "handerna-i-fickorna"-pose.



Skatan var konstig. Den kurade forst ner sig i en grop och sedan bredde den ut vingarna och typ, dog. Fast sen flog den..



Parliament Hill.



Utsikten.



Dagens kop.



Armbandet pa.



Nagellacket heter My Favorite Jeans. Applicerade tva ganger, och det satt faktiskt kvar efter en dusch! Kors i taket. Malade tanaglarna ocksa, sa nu ser det ut som att jag har tio blanaglar istallet for en :)




Solen tittar fortfarande inte fram. Borjar bli fundersam pa om vaderprognosen fran igar har andrats till idag... Det visar sig! Kommer solen sa ar det bikini pa som galler!

Puss och kram!

25/7-09 - Efter regnet kommer solen!

Kategori: 2009

Har haft en superbra dag med Marie i London idag! Vi traffades utanfor Camden Town Station och sedan gick vi pa den stora marknaden. Jag kopte ett fint armband och Marie kopte lite smatt och gott hon ocksa!

Nar vi ledsnat pa Camden kopte vi med oss lunch fran Pret och tog bussen till Hamstead Heath. Satte oss i en park och at lunchen och hade det allmant jattebra! Sen tog Marie med mig till ytterligare en hogt belagen plats called Parliament Hill (som Primrose, men med enligt oss battre utsikt!). Dar lag vi bland alla engelsman och turister och blundade lite i den underbara solen som var framme for det mesta idag. Inte en regngnutta pa hela dagen!

Darefter tog vi bussen till Euston, och sen tunnelbanan till Oxford. Uppdraget var att hitta en ogonskugga inne pa H&M, vilket inte var det lattaste. Av det tre H&M som finns i narheten av Oxford, sa fanns det tva ynka hyllor med lite skit pa pa det ena. Med andra ord, det ar helt omojligt att hitta smink och diverse andra hygienartiklar pa ett H&M. Sveriges H&M ar helt klart battre pa den fronten! Fick dock med mig ett nagellack och en cool ogonskugga hem.

Bilder fran dagen kommer under morgondagen!

Vi har nyss avslutat BBQ:n har, och jag ar matt och belaten!

Imorgon vantas det solsken och 24 grader. Jag och Rafael hade tankt ta en tur i Hyde Park, men ska vadret vara toppen imorgon ocksa sa blir det nog bikini pa baksidan hela dagen!

Btw, tunnelbanan ar inte nagon hojdare nar det ar sommar... Man svettas som en gris och kanner sig allmant skitacklig!

Puss och kram!

24/7-09 - Gront te.

Kategori: 2009

Okej, jag har atit alldeles for mycket skit under de senaste tva manaderna. Darfor sitter jag nu och dricker gront te. Det ni!

Nu ska vi kila upp till grannen (jag vet, fett sent), men jag blir inte dar lange. Jag ska upp klockan 8 imorgon for att traffa Marie klockan 10. Weei, sa kul det ska bli!

Puss och kram!

24/7-09 - Camden Town!

Kategori: 2009

Det blev bestamt att jag och Marie ska traffas i Camden Town imorgon och kolla in den feta marknaden. Det ska bli skojj! Sist jag var dar sa sporegnade det, vilket gjorde det hela skittrakigt! Hoppas vi slipper det imorgon!


Vi svanger nog forbi The Laden Showroom pa Brick Lane ocksa, for att jag ar sugen pa att kolla in grejjerna igen. Sa sjukt mycket fint!

Puss och kram!

24/7-09 - Nu blev jag glad!

Kategori: 2009

Nu blev jag glad! Okej, Marie kanske inte ar sa glad, men jag ar! Hennes semester blev framflyttad, vilket betyder att vi kan ses antingen imorgon eller pa sondag! Weei, sa glad jag blev!!

Jag satt ute en stund i solen precis. Fick lite farg! Men, nu kom molnen (och snart kommer antagligen regnet), sa jag gick in igen.

Puss och kram!

23/7-09 - Film film film!

Kategori: 2009

Jag alskar film! Nu har jag sett Batman Begins (grym film), nu blir det en dusch, och sedan Batman The Dark Knight (annu grymmare film).




Puss och kram!

23/7-09 - Solen skiner faktiskt!

Kategori: 2009

Blev lite chockad faktiskt. Solen skiner om vart annat och det ar riktigt varmt nar den kommer fram. Har suttit ute en liten stund och forsokt fa lite farg pa brost, armar och ansikte. Jag tror faktiskt att jag lyckas!


Hoppas det ar varmt nar jag kommer hem! Sol tva veckor irad vill jag ha da!

Puss och kram!

23/7-09 - Mindre an en vecka!

Kategori: 2009

Igar var det en vecka kvar tills jag kommer hem till Sverige. Faktiskt langtar jag hem nu. Ska bli skont att komma hem och bo HEMMA, och inte hos andra folk. Sjalvklart ar jag sa tacksam for att jag far bo hos Rafaels moster och mamma och pappa, men det ar verkligen inte samma sak som att bo hemma liksom.


Nar jag kommer hem ska jag ta tag i mig sjalv. 5 kg pa mindre an tva manader ar inget att hanga i julgranen... Sen vill jag krama om mamma, pappa och moster riktigt ordentligt ocksa!


Har hander det inte direkt nagonting. Vadret ar inte det basta och man blir inte direkt sugen pa att aka in till centrum eller gora nagot over huvudtaget. Rafael ska trana ikvall, far se om jag foljer med eller om jag gor nagot annat!


Hur har ni det dar hemma? Vad hander? Uppdatera mig!
Puss och kram!

21/7-09 - Shopping fran Brasilien!

Kategori: 2009

Bara for att jag inte har allt for roligt har hemma, i min ensamhet och allt, sa tankte jag visa vad jag kopte i Brasilien som jag inte visade da.




Replay jeans (800 kr) fran The Jeans Boutique. Schyssta detaljer vid fickorna.



Ett par heels fran Via Uno (400 kr). 10 cm.


Puss och kram!

21/7-09 - 10 minuter senare!

Kategori: 2009

Titta vad jag hittade:


Hmm, bara 107 kalorier? Med andra ord, 321 kalorier..

Men jag ar glad fordet!

Puss och kram!

21/7-09 - YouTube.

Kategori: 2009

Har suttit ett bra tag nu och underhallit mig med YouTube. Lyssnar pa alla mojliga sangare/sangerskor och fatt gashud av bara fan. Man onskar ju att man kunde sjunga ibland.


Rafael ar ivag for att trana, sa jag blir sjalv en bra stund. Det gor inte mig nagot! Ska leta pa en bra film och kanske ata natt mumsigt.

Om en timme ska jag iallafall ringa hem och se hur det gick for pappa pa sjukhuset idag! Sa nyfiken pa vad det var de gjorde med honom!

Take care y'all!
Puss och kram!

21/7-09 - En upptackt!

Kategori: 2009

Idag efter duschen gjorde jag en fantastiskt upptackt!! Jag ser antligen ett slut pa min superheta balnagel!!! Innan har nageln vaxt och fortfarande har blanageln suttit kvar langre in. Men som sagt, efter duschen idag sa tryckte jag ner nagelbandet och dar under var min vanliga nagel!! Fast, det kommer ju ta ett tag innan skiten ar helt borta. Har jag tur har den vuxit bort till jul...


I sondags nar jag och Marie gick pa Oxford Street sa gick vi in pa The Body Shop for att slippa regnet. Dar hittade jag Body Buttret (?) med doft av hallon, for endast 75 kr!! Jag tog det direkt, och det luktar alldeles ljuvligt!


Har atit mat nu. Far se vad som hander idag. Rafael ska trana ikvall, men jag tror inte att jag foljer med. Blir nog hemma och ser pa film eller natt!

Puss och kram!

20/7-09 - Sjukt bra helg!

Kategori: 2009

Hela helgen har tillbringats med Marie pa Londons gator! I lordags gick vi runt Tower Bridge, London Eye, Big Ben, the Parliament, Buckingham Palace, och avslutade dagen uppe pa underbara Primrose Hill (visst hette det sa Marie?), med utsikt over London och med en baguette i handen.

Pa sondagen blev det lite shoe-shopping for Maries del och sedan gick vi pa Harry Potter och Halvblodsprinsen. Relativt bra film tycker jag, dock ar boken 100 ganger battre. Kom dock tarar fran bade mig och Marie, fast vi redan visste att Dumbledore skulle do..

Tack for en sjukt bra helg Marie, du ar guld vard!


"Let's have a Fika! ... Nej fan, det ar stangt. DET AR STANGT!!! (skylt som det star stangt pa) Va fan, A, A och O finns ju inte i engelska alfabetet!" Vi hade alltsa dykt pa ett svenskt fik som serverade kotbullar, sill m.m!



Framfor Tower Hill. Lagg marke till mina vita tander (A).



Vi framfor Tower Bridge!



V skojjade till det lite framfor Big Ben och the Parliament!





Marie och jag pa Primrose Hill!



Vi fjantade oss lite med kameran. Maste nog saga att det har ar en av de battre bilderna fran Primrose xD


Aterigen, tack Marie for en superhelg! Och tack for bilderna!

Puss och kram!

17/7-09 - Grym dag!

Kategori: 2009

Ah, vad den har dagen har varit sa vard! Antligen fick jag traffa underbara Marie igen! Du har varit alldeles for saknad gumman! Och det basta av allt ar att vi ska tillbringa hela helgen tillsammans ocksa! Ah, jag ar sa glad!

Marie hade fatt tips av Fiona att vi var tvungna att aka och kolla in en affar med "oupptackta" designers. Och vilken butik! Fan att jag inte ar rik! Butiken heter The Laden Showroom och ligger pa Brick Lane i Liverpool. Aker ni till London nagongang sa maste ni verkligen aka dit!

Kopte iallafall en sot liten kjol och en typ kuvertvaska.


Jag snodde bilden av dig Marie ;)



En sot liten kjol (20 pund) fran nagon (star Meteor Shower London pa lappen) och en grym kuvertvaska fran Max C (25 pund).



I'm in love!


Nu ska jag ringa mamma!

Puss och kram!

16/7-09 - Hoppas hoppas hoppas!

Kategori: 2009

Hmm, regnet fullkomligt oser ner och det askar och blixtrar.. Hoppas hoppas hoppas att det atminstone ar uppehall imorgon!

Har kollat pa filmen Doom nu pa kvallen. Nu tankte jag hoppa in i duschen. Blir sangen snart. Vid kvart over 10 imorgon ska jag och Marie traffas vid Piccadilly!


Hittade forresten denna bild bland alla bilder jag har laddat upp pa bloggen. Marie och jag pa skolavslutningen (innan balen) 2006. Och jag kan fortfarande ha klanningen, inte illa pinkat!



Puss och kram!

16/7-09 - Hemresa bokad.

Kategori: 2009

Idag var priset for en enkel resa hem under 1500 (konstigt nog), sa jag bokade direkt! 29 juli klockan 17.20 landar jag pa svensk mark!

Igar gick jag och la mig vid 9 och somnade pa tva roda. Vaknade 8 imorse och var klarvaken! Jag har sovit en liten stund pa soffan nu pa eftermiddagen.

Har inte gjort ett dugg idag, och lar inte gora manga knop senare heller.

Imorgon ska jag ga och vaxla mina 1000 kronor innan jag aker och traffar Marie! Weeei, ar sa glad! :D

Puss och kram!

Jag fick med mig bilder fran en annans kamera ocksa, och titta vad jag hittade!


15/7-09 - Jag vill ha fredag idag!

Kategori: 2009

Pa fredag ar det jag och Marie som gor London osakert! Eller okej, vi ska bara shoppa, men det ska bli grymt kul! Me like, alot!

Puss och kram!

15/7-09 -

Kategori: 2009

Forsoker ringa hem, men ingen ar tydligen hemma.. Jaja, jag far forsoka senare igen!

Ar hemma sjalv nu. Lola och Walter jobbar, och Rafael akte ivag for att saga hej pa ett fodelsedagsparty. Jag kande inte for att hanga pa direkt. Sa, nu har jag atit Lolas underbara stroganoff med ris, och nu sitter jag har. Vaskan ar fortfarande relativt ouppackad, men jag tar det imorn!

Angaende min hemkomst, sa tror jag nog att det blir borjan pa augusti iallafall. Alla resor innan ligger pa 2 300 minst, for enkel resa. Fan inte vart det alltsa! Men vi far se! Nagon snall sjal kanske betalar at mig, eller sa far jag helt enkelt anvanda mina resecheckar! Dem ar ju faktiskt till for att anvandas?

Ikvall ska jag prata med Marie! Vi ska planera! :D

Ha det bra!
Puss och kram!

15/7-09 - London!

Kategori: 2009

Okej, nu ar det sahar. Jag skulle vilja skriva att jag helt enkelt slog en sexa istallet for en femma pa tangentbordet igar nar jag skrev mitt sista inlagg fran Brasilien (angaende tiden vi skulle vara i London). Nu ar det sa att sa ar inte fallet... Jag tror nog att min so called blonda harfarg spelar in i det har fallet...

Nu ar jag i allafall framme i London, 12 timmar innan jag trodde att vi skulle komma fram, och jag har aldrig kant mig mer acklig. Varst pa hela trippen (som tog sammanlagt 24 timmar), var tunnelbanan fran Heathrow till Holborn. Fyfan sager jag bara. 40 kilos packning gjorde ju inte saken battre heller.

Men, trots den jobbiga resan hit ar jag otroligt glad over att antligen vara i London igen. Bara att flyga over staden gor mig lycklig!

Pa Heathrow forsokte jag boka min resa hem till Sverige den 24 eller 25 juli, med mina resecheckar. Men, det var alldeles for dyrt. Var tvungen att anvanda tva eller tre checkar for en enkelbiljett. No way! Aterkommer!

Mamma, jag ringer till dig ikvall :D
Puss och kram!

13/7-09 - En lang resa...

Kategori: 2009

Jag och min alskling har en lang resa framfor oss imorgon. Vi flyger ifran Porto Alegre vid 1 imorgon, till Sao Paulo. Den resan tar ca en och en halv timme. Pa Sao Paulos flygplats maste vi sen vanta i fyra timmar innan vi flyger over Altlanten till Portugal. Den resan tar mellan 9 och 10 timmar. Sen direkt (tror jag) darifran till London, ytterligare tva och en halv timme. Med andra ord, vi kommer inte vara i London forran pa morgonen den 16:de. Men, vad gor det, nar man har det basta sallskapet med sig?

Vi ses i London, damer och herrar!
Puss och kram!

13/7-09 - Brasilien!

Kategori: 2009

Idag ar det min sista hela dag i Brasilien. Imorgon klockan 1 lyfter vi harifran. 
 
Okej, jag sa igar att jag skulle skriva en sammanfattning av min resa hit, men, jag tror jag skiter i det. Istallet gor vi sahar:

Att tanka pa innan du aker hit:
- Folket har pratar portugisiska, inte spanska som alla tror.
- Lar dig nagra halsnings- och adjo-fraser, och annat allmant, som tack o.s.v. Valdigt fa pratar engelska.
- Var beredd pa att pussa folk pa kinderna nar du sager hej- och hej da.
- Ska du pa fest, ga inte ut fore tolv.
- En reais motsvarar ungefar 4 svenska kronor.

Detta maste du ata:
- Pizza. Pizza med ostfylla kanter, sweet-pizzas. Just i Porto Alegre kan jag rekommendera Pizzeria Don Vitto.
- Pasteis. Friterade saker. Fyll dem med vad du vill. Kyckling, ost, kottfars, oliver, alla sorters choklad, choklad med jorgubbar, banan.
- Krep's. Vaffelliknande saker, och du valjer tre saker du vill ha i. Bara sotsaker!
Pe-de Moleque. Sirapslikande platt sak fylld med notter. Valdigt sott och knaprigt, mitt absoluta favoritgodis!
- Cheese-bread. Pa portugisiska Pao de Queijo. Sma brodbollar med ost i. Mina andra favorit!
- Fundue. Kott-ost-choklad. Jag har atit kott- och chokladfundue. Mycket mumsigt.
- Churrasco. Barbeque pa ett alldeles speciellt vis!

Detta maste du gora:
- Ga pa bio. Superbilligt!
- Ga pa krogen (det gjorde inte jag, och jag tror jag missade natt).
- Shoppa bikinisar! Och annat saklart!
- Aka till stranden.
- Ata alla sakerna jag namnde ovan!

Lagg marke till detta:
- Hus i alla storlekar och farger. Endast i sten.
- Ingen kor Volvo. Jag har sett en enda Volvo under hela min vistelse har.
- Folk dricker extremt mycket ol.
- Man dricker aven ett speciellt te som ska vara mycket bra for kroppen. Alla dricker detta!
- Whiskey ar svindyrt. Over 400 kr for en Johnny Walker Red Label.
- Alla som har hund har latit ta bort svansen pa dem.

Akta dig for:
- Han-honor. Man som klar ut sig till kvinnor. Dem gillar att slass och att stjala saker.
- Att ga sjalv pa platser du inte kanner till nar det ar mork.
- Att ga sjalv over huvudtaget.
- Alla crazy bilforare.
- Gront ljus. Folk kor mot rott.

Natt mer ni vill veta?! :)

Puss och kram!

12/7-09 - Shopping!

Kategori: 2009

Idag har jag och Rafael varit och shoppat igen. Hans pappa ville att vi skulle kopa lite grejjer at honom och hans mamma ville ocksa ha lite grejjer. Men det stoppade inte oss fran att shoppa lite ocksa. Tyvarr sa fungerar inte mitt kort har, sa jag ar skyldig Rafael lite pengar. Men vafan!

Det blev iallafall ett par Replay-jeans for strax under 800 kronor till mig. De var pa rea. Sedan kopte jag ett par skitsnygga pumps med remmar ovar foten, svarta, for ca 400 kr, halva priset (ocksa rea). Kanske slanger in en bild sa smaningom.

Imorgon ar det sista hela dagen har i Brasilien och jag antar att det mesta av tiden imorgon kommer ga at till att packa. Nu langtar jag till London. Ska bli sjukt kul att komma dit och umgas med Marie framforallt, och aven svarforaldrarna!

Ikvall ska vi aka till Ricardo (annu en av Rafaels morbroder) och ata mat.

Imorgon tankte jag skriva en lite sammanfattning om min resa har i Brasilien. Jag har dock en kansla av att det absolut inte ar sista gangen jag ar har!

Puss och kram!

11/7-09 - Uppe med tuppen?

Kategori: 2009

Hmm, nej, jag har inte uppe med tuppen... Jag har i stort sett nyss vaknat och nu ligger jag faktiskt med datorn i knat och myspyser under tacket! Rafael sover fortfarande..

Igar kvall var vi till Leticia och Fabio och kakade massa grillat! Gott gott kan jag lova. Vid halv 1, 1 borjade vi kolla pa Yes, man med Jim Carrey, men jag somnade ganska fort i soffan. Den var rolig sa lange den varade iallafall!

Nu luktar det mat har. Hoppas det blir natt riktigt mumsigt till lunch!

Ikvall ska vi iallafall pa fodelsedagsparty. Jag tror det ar Gabriels kompis som fyller ar, och Rafael har varit och tranat i hans lag nagra ganger sen vi kom hit, sa vi blev bjudna vi ocksa. Det blir nog skojj. Mindre skojj ar att jag inte har ett skit att ta pa mig, men det problemet tar jag ikvall.

Ha det gott allihopa!
Puss och kram!

10/7-09 - Blablabla...

Kategori: 2009

Hmm, tredje inlagget for idag. Tyder val pa att jag har i stort sett ingenting for mig. Dock har jag nu klippt till Rafael lite (han blir aldrig nojd, och han har konstigt har... Fast denna gang blev det ratt okej anda), och tagit en varm och skon dusch.

Ikvall ska vi ivag till Leticia och Fabio och ata churrasco (uttalas chuhasku) = barbeque. Det ska bli trevligt.

Puss och kram!

10/7-09 - Det har med tid...

Kategori: 2009

Idag gar tiden verkligen sjukt langsamt.. Det ar trakigt vader och det finns typ ingenting att gora. Det ar inte direkt sa att man kan ta en promenad har heller, sjalv menar jag. Alldeles for farligt, plus att jag med all sakerhet skulle ga vilse och aldrig komma tillbaka..

Jag underholl mig sjalv for en stund sen med att ata frukost sa langsamt som mojligt, samt att mala naglarna med Depends nagelforstarkning. Dum som jag var tog jag inte med mig natt annat nagellack heller, annars hade jag ju kunnat halla pa med det en stund. Och mina bocker har jag ju last ut for lange sen..

Nej, far ta mig en titt pa bloglovin' och se om det har hant natt under de senaste tva timmarna..
Puss och kram!

10/7-09 - Tjockis!

Kategori: 2009

Vi at pizza igar igen. Och som vi at pizza!!! Jag har nog seriost aldrig varit sa matt i hela mitt liv! Men sa gott det var! Jag tror jag at 6 slizar av matpizzor, och 4 olika slizar med annat gott pa, t.ex. banan och kanel, choklad med jordgubbar, en med glass pa. Men som sagt, magen stod i fyra horn efterat. Gravid i 6:e manaden skulle man kunna trott att jag var.

Horde att Mimmi kom in pa frisor i Uppsala i host! Jag vet inte om du laser det har, men grattis!! Det kommer bli skitbra pa Fyris, och du far dem basta lararna!

Idag far vi se vad vi hittar pa. Det visar sig. Inget planerat iallafall. Imorgon kvall ska vi iallafall pa ytterligare ett fodelsedagsparty. Vet ej om det blir utgang.

4 dagar kvar i Brasilien. Vi flyger harifran vid 1 pa tisdag.

Puss och kram!

9/7-09 - Bio.

Kategori: 2009

Idag har jag och Rafael varit pa bio igen. Denna gang blev det nya Transformers. Lite utdragen kanske, men verkligen vard att se! Battre an den forsta skulle jag tro.

Ikvall ska vi nog ga och ata pizza (igen... ;) ). Sa gott!

Helgen som kommer ar varan sista helg har i Brasilien! Vi kanske eventuellt aker till stranden igen, men vi far se vad som hander.

Puss och kram!

9/7-09 - Hundjavlar!!!

Kategori: 2009

Okej, visst, att ha hund ar jattemysigt. Dem sma liven av valdigt sota och sa, fina att titta pa och att busa med dem kan vara ganska skojj det ocksa. Men nar dem vacker en pa morgonen med sitt eviga skallanade sa blir jag sjukt forbannad!!!

Jaja, det var bara att traska upp helt enkelt. Har borstat tanderna efter tandblekningen. Har lite ont i tandkottet p.g.a sma sar som jag fatt utav min nuvarande stenharda tandborste (maste kopa en supersoft helt enkelt), men annars kanner jag ingenting utav det. Leticia sa att man kunde fa ilningar om man drack kalla eller varma drycker, men jag har inga problem alls! Bara 10 dagar kvar totalt nu.

Nu tankte jag ata frukost. Blir nog varm oboy och bananbitar med oboypulver pa. Jattenyttigt, jag vet, men jag har semester i nagra veckor till! :)

Puss och kram!

8/7-09 - Snart sangdags!

Kategori: 2009

Kom hem for en liten stund sen fran Rafaels farbror. Och nu vet jag vad han heter. Han heter ocksa Eduardo, precis som sonen. Sa, Eduardo Sr och Eduardo Jr, typ! Fjolligt tycker jag, men vad gor man?


Det bjods i vilket fall som helst pa underbart god mat ikvall igen! Vi fick kott varvat med ost och supergod sas! Ris, och nagonting som heter njok. Jag vet inte hur det stavas, men det uttalas iallafall sadar. Jag vet inte hur jag ska beskriva det, men det ar typ en blandning mellan potatismos och natt annat. Man ater det som sma bollar med tomatsas och parmesanost ovanpa. Gott iallafall!

Till efterratt blev det en supergod tarta, typ en blandning mellan glass och cheesecake, med chokladsas ovanpa! Den ar gjord pa kondenserad mjolk. Jag maste verkligen lara mig baka med det. Finns att kopa pa konsum vet jag!

Imorgon far vi se vad som hander. Vi ska kanske ut och festa, eller sa blir det pa fredag. Jag maste ju faktiskt ga ut en gang har i Brasilien, det sags ju att en utgang har inte ar direkt likadant som att ga ut hemma i Sverige.

Tankte snart krypa ner i sangen (las madrassen pa golvet) och sova lite. Vi far se vad jag drommer inatt. Det ar fullmane, sa min hjarna kan tydligen inte fa nog av att visa mig en massa osammanhangande grejjer.

Btw sa vet jag nu hur fundi/fundy/fundea stavas, och det ar inte nagot av de foregaende tre alternativen. Det stavas fundue...

Puss och kram!

8/7-09 - Gardagskvallen!

Kategori: 2009

Tjejmiddagen igar var riktigt trevlig! Vi at tva sorters fundi/fundy/fundea (jag vet inte hur det stavas..), drack ol/vin (jag ol p.g.a tandblekningen) och fixade infor Leticias brollops som ager rum i december. Det var kul att gora nagonting annat nagon kvall an att bara sitta hemma och kolla pa tv. Riktigt lyckat med andra ord!


Som ni ser i spegeln (hoho) sa holl jag i tva kameror, sa jag missade Claudia pa min egna xD Fran vanster; Leticia, Christina, Marisia (mamma till Christina), vet inte namnet (tror hon var syster med Marisia) och Claudias hander.



Stor koncentration!



Detta var vad vi gjorde. Servetthallare! Fina va?! :) Vi gjorde 130 av 250.



Sedan at vi!!! Detta ar da den ena sortens fundi/fundy/fundea (finns nog fler an tva). Man steker tunna skivor av kott och kyckling och sedan ater man det tillsammans med tomat, lok, majonas och nagon krydda. Riktigt mumsigt!!! Man kan gora pa tva vis, antingen som vi (som ar det nyttigare alternativet), eller sa kan man fritera kottet i olja.



Och lite senare pa kvallen at vi detta!!! Choklad-fundi/fundy/fundea! Man doppar frukt i smalt choklad helt enkelt, i varat fall jordgubbar och vindruvor, men man kan ata med vilken frukt som helst. Underbart gott!



Nagon var ganska nojd over att det bjods pa choklad (hoho)!





Som sagt, en valdigt kul kvall. Synd bara att jag inte forstar mer portugisiska an vad jag gor. Maste ta och lara mig helt enkelt!

Ikvall ska vi tydligen ivag till Rafaels morbror (hans fru heter Cari!! Men jag vet fortfarande inte vad han heter an xD) och ata en massa gott igen. Hmm, jag kommer definitivt ha gatt upp ett par kilo efter den har resan, sa mycket gott som jag ater.

Btw sa regnar det idag igen.. Trakigt.
Puss och kram!

7/7-09 - Tjejmiddag!

Kategori: 2009

Hemma i Sverige ligger ni antagligen och sover just nu, men jag ar pa vag till en tjejmiddag har i Brasilien! Vi ska ata mat och sakerligen dricka nagra ol. Faktiskt har jag borjat gilla det!

Kameran foljer med ikvall, ska forsoka fa med mig lite bilder hem.


Me tonight.


Maste ga!
Puss och kram!

7/7-09 - Hmm!

Kategori: 2009

Okej, jag verkar inte vara den enda som kan vinna en LCD-Tv xD Men vafan, man vet ju aldrig. Har jag tur kanske det dimper ner en TV i brevladan!


Idag vaknade jag klockan 12! Superskont att sova sa lange. Fast jag har dromt en hel del, bl.a att jag tog en fika med Blondinbella. Hon var for jakla trevlig! Nu har jag iallafall borstat tanderna efter nattens tandblekning, och nu sitter jag har.

Manga kommentarer, det gillar jag! Vadret har tydligen vant i Sverige och regnet har kommit. Idag regnar det har ocksa. Blev lite paff igarkvall. Lag och tittade pa Chocolate (med Lena Olin och Peter Stormare), da himlen helt plotsligt oppnade sig!! Har aldrig varit med om maken till regn kan jag tala om!! Varldens stortskur, och det lat som om ett flygplan hade kraschat eller natt! Sen har det regnat hela natten.. Jag som hade hoppats pa sol sa jag kunde sola lite i en av mina nya bikinisar!


Ikvall ska jag pa tjejmiddag och vi ska ata en jadra massa choklad! Mumma!

Ha det bra! Fortsatt kommentera, da blir jag glad!
Puss och kram!

6/7-09 - Jag kan vinna en LCD-TV!

Kategori: 2009

Nar jag skulle logga in pa blogg.se nyss sa stod det ett meddelande till mig att jag var deras 999.999 besokare online klockan blablabla och hade chans att vinna en LCD-TV. Det var gratis att registrera sig, sa mamma, bli inte forvanad om det ringer nagon hem fran utvald-vinnare.se och fragar efter mig. Jag var tvungen att skriva hem-numret, for det vore ju for taskigt om jag vinner, och sa ringer dem till mig hit och sa tar mina pengar slut. Sa, nu vet du det mamma!! Tala om for resten av familjen ocksa :P Och det var ett seriost foretag tydligen, for strax efter att jag hade registrerat mig fick jag 50 euro att spela for pa natt online-spel.

Ville bara tala om det!

Puss och kram!

6/7-09 - Helgen vid stranden!

Kategori: 2009

Denna helg har jag som sagt tillbringat i Rafaels familjs beachhouse, som ligger i den lilla staden Tramandai. En utsokt liten fin stad, precis lagom stor, men massor ar fina hus och en valdigt fin strand! P.g.a vintern som rader har sa var stranden helt tom, och vattnet var valdigt kallt, kanske 10 grader bara (ja, jag kande faktiskt!). Pa lordagen var det valdigt fint vader, och de sa att det inte brukar vara sa lugnt och skont vid stranden. Pa sondagen blaste det kallt, men solen los genom ett tunt molntacke, sa det var ganska okej varmt anda.




Pa natterna stiger vattnet valdigt hogt, och pa dagarna hinner inte solen torka sanden, darfor ser det sa platt ut.



Laaaaaaang strand.


Ser ni blanageln? Made by
Anna pa studenten!





Efter att jag och Rafael hade varit och kollat in stranden, tog vi och alla andra en promenad genom stan:


Fran vanster; vet inte namnet (harlig mage btw!!), Ricardo, Gustavo, Eduardo (kusiner till Rafael), vet inte namnet igen, Claudia och Gabriel dar bakom. Vi bor hos Ricardo och Claudia! Han som jag inte vet namnet pa ar Rafaels mammas bror, och hans fru ar hon jag inte vet namnet pa. Gustavo och Eduardo ar deras barn.






Daliga bilder pa husen kanske, och jag har inga kort pa de storsta och finaste husen, men alla hus kan verkligen se ut hur som helst med olika former och farger. Mintgront (som ar den fulaste fargen i varlden) ar ganska poppis, men vanligast ar typ beige och gra. Sen finns det oranga hus, lila, bla, illrosa, yadiyadiydai. Alla hus ar gjorda av sten och betong. Jag tror jag har sett tva trahus i hela Porto Alegre..


Sjon som delar tva sma stader. Eller, en kanal kanske det ar rattare sagt.

Lagt vatten om dagen som sagt.



Vi sprang pa ett sjolejon som hade slagit sig ner for att vila lite. Coolt. Inte varje dag man traffar pa ett sadant djur!


Bakom udden darborta sa finns det en minst lika lang strand som Tramandais.

Jag traffade pa nagra kompisar som olyckligtvis hade dott... : (fraga mig inte varfor jag tog kort pa doda djur...)


Den har killen hade bara huvudet kvar!

Den har stackaren hade nagra ben brutna.

Jag bara gissar, men jag tror att han har drunknat...




Ricardo, lilla sota Maya och Teco.


Mot slutet av promenaden fann vi tva puckon... Jag later bilden tala for sig sjalv.


Jag hann med lite bikini-shopping ocksa. Men det var inte latt kan jag saga, att hitta bikinisar mitt i vintern. Men jag kopte tva stycken iallafall, och en underdel! Blev dyrt, men det skiter jag i, for bikinisarna ar skitsnygga!! :)






Avslutar med en egopic bara for att jag har varit duktig och lagt upp bilder for er skull ;)

En vecka med tandblekning nu. Inatt ska jag kora bade uppe och nere!
Uppdatera mig garna om vad som hander dar hemma. Samre vader nu?
Puss och kram!

3/7-09 - Stranden!

Kategori: 2009

Det var tankt att vi skulle aka tidigt till Rafaels familjs strandhus (som sjalvklart ligger vid stranden) imorgon, men det blev andrade planer. Vi aker redan ikvall. Tror att det ar en dryg timmes bilfard till stranden harifran. Ska faktiskt bli skont att aka lite bil.

Ska bli superkul att fa se hur deras beachhouse ser ut. Det ska tydligen vara stort. 12 rum, for att det flesta i slakten ska fa plats. Aven skojj att fa se hur deras strand ser ut. Den ar underbart fin har jag hort!

Vi har tankt vara kvar dar till pa sondag, vilket betyder att det inte blir nagra inlagg har pa nagra dagar. Men, nar jag kommer tillbaka far ni ha ogonen oppna for nya bilder! For kameran ska sjalvklart med!

Nu ska jag packa lite grejjer. Ha det sa bra sa hors vi om nagra dagar!
Puss och kram!

3/7-09 - Nar jag kommer hem, ska jag:

Kategori: 2009

Nu mar jag mycket battre!!! Bloglovin' borjade fungera helt plotsligt!!! Gissa om jag blev glad!

Nu ska jag sluta tjura och rycka upp mig. Har filat pa mina nastan icke existerande naglar ocksa. Sa inte jag harom sistens att dem hade blivit bra och langa? Pyttsan! Men, dem kommer igen!

Nar jag kommer hem till Sverige ska jag (forutom att traffa familj och vanner):

- Borja trana (igen.......).
- Klippa av mig haret och bli annu blondare (mitt har nu kan dra sig).
- Le som en tok (jag kommer ha supervita tander!!!).
- Kopa mig en ny och cool garderob (innehallet i den alltsa).

Helt enkelt skaffa mig ett nytt liv. Vi far se om jag lyckas!
Puss och kram!

3/7-09 - Pitt!

Kategori: 2009

Kul, bara for att jag sa igar att jag alskade bloglovin', sa fungerar inte skiten idag.... Blir sa less. Jag kanner verkligen att lite lasande av bloggar just nu skulle fa mig att kanna mig mycket battre (ingen bra dag idag med andra ord...), men icke sa nicke. Javla skit...

Jaja, jag far val sitta har och surfa runt och norda istallet. Eller sa kanske man skulle ta och grava ner sig..

2/7-09 - Pizza och bloglovin'!

Kategori: 2009

Rafael kom inspringandes efter sin traning och hojtade att jag skulle ta pa mig skorna, for vi skulle ata pizza. Sagt och gjort, 15 minuter senare satt man med pizza pa tallriken. Har i Brasilien gor man valdigt goda pizzor, och man kan ha pa tammefan vad som helst! Man bestaller in en stor pizza, och pa den pizzan kan man valja vad man vill ha pa, typ 4 olika smaker, i varat fall blev det fyra slizar var av en hawaii, en vegetarisk, en med vit choklad och jordgubbar, och en med banan och kanel (den sistnamnda var javligt god!!). Mycket god pizza helt enkelt. Och bra ocksa, att man bestaller in manga sorter, da slipper man vela mellan flera!

Btw sa alskar jag nya bloglovin'. Bli medlem sjalv och folj alla dina favoritbloggar!

Puss och kram!

2/7-09 - Noppat.

Kategori: 2009

Nu har jag solat en stund, och fatt lite, lite farg, pa overkroppen. Har aven noppat ogonbrynen som innan sag ut som buskar, och klamt porer (for er som vill veta). Nu tankte jag hoppa in i duschen, tvatta haret och raka benen. For tillfallet hatar jag mitt har. Det ser ut som en risbuske, det ar gult och fult.

Fortfarande lika varmt i Sverige?

Puss och kram!

2/7-09 - Solen skiner!

Kategori: 2009

Japp, solen skiner har idag (precis som igar), sa jag tankte ga ut en svang och satta migg i solen. Men forst maste jag ata nagonting! Superhungrig!

Inatt var det tredje natten med tandblekning. Jag ser redan skillnad!

Puss och kram!

1/7-09 - En bra dag!

Kategori: 2009

Dagen idag har varit ganska bra faktiskt. Mitt pa dan akte jag och Rafael in till centrum. Vi parkerade bilen en stund och tog oss en liten promenad i en park (Marie ;) ). Det var fint, sag ut som en vanlig park, med trad och buskar, bankar att sitta pa och en massa springande manniskor och lite vatten i mitten. Fast det som gjorde det extra fint, var detta:



En san dar snurra (vad tusan heter dem?), och ett litet fint vattenfall.


Sen gick jag och kopte mig ett par lackra havaianas!


havaianas. Drygt 80 kronor. I Sverige, typ 200?


Idag har jag aven hunnit med att titta pa Rafael nar han tranat, tva ganger!! Ena gangen pa gym (jag ar for lat for att gora nagot sjalv) och sedan ett pass volleyboll (dar kan jag garanterat inte vara med!). Efter volleyboll-passet akte vi och kakade pa ett stalle. Det var typ en utbankad bit kott, med ett stekt agg pa, tillsammans med bacon och sallad, och allt detta hade dem klamt ner i ett fett gott brod! Ungefar som en hamburgare med andra ord, fast mycket godare! MAX kan ta sig i roven!


Nar vi var pa vag hem sag vi en motorcyklist liggandes pa vagen med en massa folk runt omkring som undersokte hans huvud och resten av kroppen. Jag tror inte han var dod, men jag vet inte. Laskigt iallafall! Men, jag ar inte ett dugg forvanad. Folk kor som galningar har!

Marie vill se bilder pa husen harifran. Ska se vad jag kan gora at saken, darling :)
Ha det gott allesammans, och sola lite at mig!
Puss och kram!

1/7-09 - Redan juli. Tiden springer!

Kategori: 2009

Forsta juli idag som sagt. Tiden gar vekligen fort! Men, jag klagar inte.

Idag stallde vi faktiskt klockan pa klockan 10. Jag gick upp och duschade, och nu sitter jag har med lillhunden i knat. Hon sover sa sott!



Okej, hon vaknade lite av ljuset fran blixten. Sa sot!

Nu ska jag borsta haret och sen ska vi aka till centrum. Vi far se vad vi hittar pa. Maste lamna tillbaka bilen idag ocksa...

Tva veckor kvar i Brasilien. Jag ska forsoka ta vara pa dem!
Puss och kram!